Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
24 Aralık 2014 Çarşamba - 09:30

Kubilay şehit edilişinin 84`üncü yılında anıldı

Menemen`de, 84 yıl önce şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, törenle anıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende 800 metrelik Türk Bayrağı açıldı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin`in, konuşmasında, Gezi olayları

Kubilay şehit edilişinin 84`üncü yılında anıldı

Menemen`de, 84 yıl önce şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, törenle anıldı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin`in, konuşmasında, Gezi olaylarında can veren gençlerin isimlerini anması ve yolsuzluk soruşturmalarına değinmesi vatandaşlardan alkış aldı.

84 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay`ı anma programı, resmi törenden önce, vatandaşlar tarafından başlatıldı.

 Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği, 130 atletin katıldığı 8`inci Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu düzenlendi. Ardından da, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin`in yanı sıra çok sayıda ilçe belediye başkanının da katılımıyla, Belediyesi Bandosu eşliğinde, Menemen Tren Garı`ndan, Yıldıztepe Şehitliği arasındaki 1 kilometrelik yolda, "Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü" yapıldı. Yürüyüşe, Türkiye`nin çeşitli yerlerinden gelen Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin yanı sıra vatandaşlar da, büyük ilgi gösterdi. Atatürk ve Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay`ın resimleri taşındı. Yürüyüşe katılanlar, "İzmir Marşı", "Gençlik marşı", "Harbiye Marşı" eşliğinde, "Mustafa Kemal`in askerleriyiz", "Atatürk Gençliği görev başında" sloganları attı. Yürüyüşe katılan bazı gençlerin ise, başlarına beyaz madenci baretleri, taktıkları gözlendi. Yürüyüşün en önünde yine gaziler yer aldı.

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından saat 10.30`da da resmi tören, Kubilay Anıtı`na çelenk bırakılmasıyla başladı. Anıta, Kubilay`ın torunlarının çelenk bırakması sırasında, vatandaşlardan alkışlı destek geldi. İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Bendi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP`li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Dilek Akagün Yılmaz ile Şehit Asteğmen Kubilay`ın torunları ve yüzlerce vatandaş, törende hazır bulundu. Çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.

“Minareyi çalarken artık kılıfa bile gerek duymuyorlar”

Anma töreninde, kürsüye çıkan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin yolsuzluk soruşturmasına değindi, Gezi Olaylarında hayatını kaybeden gençlerin de adını andı. Bu sırada törene katılan vatandaşlar, ellerinde büyük boyutlu harflerle "Memleketi soymak fıtratlarında var" yazdı. Şahin konuşmasında, "Bugün 16.ncı konuşmamı gerçekleştiriyorum Yıldız Tepe`den, din tüccarlarının, din adına ne denli aymazlıklar sergilediklerini, yurttaşlarımızın tertemiz dini inançlarını nasıl sömürdüklerini, dini kılıf yaparak minareyi nasıl çaldıklarını anlata anlata bir kaldık bunca yıl. Ancak bir türlü anlatamadık. En sonunda gene minareyi çalarken bu kez aymazlıklarından dolayı, kılıfa bile gerek görmeden nasıl götürdüklerine dünya alem birlikte tanık olduk. Bu olanlardan hiçbir payımız olmasa da ülkemiz adına biz yurttaşlar olarak çok utandık. Ancak onlar gene yüzleri kızarmadan birilerine suçu yıkıp, sütten çıkmış ak kaşık gibi kendilerini temize çıkardıklarını sanıyorlar. Buradan, Yıldız Tepe`den yükselen sesimizi, birilerine duyurabilmek için illa da Osmanlıca bir tercüman mı bulmamız gerekiyor? Biz Atatürkçüler olarak bilimi onların gözlerinin içine baka baka anlatacağız. İşte bunun için laiklikten ödün vermeyeceğiz. İşte bunun içindir ki hepimiz Cumhuriyetin bekçileriyiz. İşte bunun içindir ki yobazlardan kör karanlıklardan korkmadık korkmayacağız da. İşte bunun içindir ki hepimiz Mustafa Kemal`in askerleriyiz" dedi.

“Cumhuriyet gençliği, görev başındadır”

Törende, 57. Topçu Tugay Komutan Yardımcılığından Yüzbaşı Murat Payas Mustafa Kemal Atatürk`ün saldırı sonrası Ordu`ya gönderdiği başsağlığı mesajını okuyarak, şöyle konuştu:

``Zaferle sonuçlanan Milli Mücadele`den yorgun, yoksul ancak gururla çıkmış Türk ulusu, bir yandan uygarlık yolunda büyük adımlar atarken, öte yandan Atatürk devrimlerinden rahatsızlık duyan ve Cumhuriyet`in temel niteliklerini içine sindiremeyen çeşitli grup ve düşüncelerle de mücadele etmiştir. Şehit Kubilay ve arkadaşları rahat uyusun. Onların bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini koruyan milyonlarca Cumhuriyet gençliği, görev başındadır. Koruduğumuz bu mukaddes emanete yönelen ve yönelebilecek bütün saldırılar, bu ülkenin aydınlık insanları ve gençlerinin iman, inanç ve azim dolu göğsüne çarpacak ve yok olacaktır."

Liderlerden mesaj gelmedi

Bu arada, geçen yıllarda başbakan ve hükümet üyelerinden gelen mesajların okunması sırasında törene katılanlarca yuhalanması nedeniyle bu yıl hiçbir protokol üyesinden mesaj gelmediği öğrenildi. Töreni düzenleyen yetkililer de, tören anına kadar ellerine ulaşan bir mesaj olmadığını söyledi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Garnizon Komutanı Albay Ertuğrul Sağlam tarafından anıt özel defteri imzalandı.

Şehit Mezarlarına Çiçek

Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğrul Kızıldemir ile Menemen Anadolu Lisesi öğrencisi Yüsra Toğan`ın şiir okuduğu törende, Anıt Şeref Defteri`nin imzalayan, protokol üyeleri, daha sonra şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Törenin sona ermesinin ardından, Kubilay anıtı önünde toplanan vatandaşlar, Atatürk`ün Gençliğe hitabını okudu.

Haber: M. Hulusi YILMAZ

 
HEPİMİZ KUBİLAY OLMAYA HAZIRIZ”
 
Süreç güçlü bir siyasi iradeyle sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
 HEPİMİZ KUBİLAY OLMAYA HAZIRIZ”
HEPİMİZ KUBİLAY OLMAYA HAZIRIZ”
 DEVRİM IŞIĞINA KATLİAM GÖLGESİ”
DEVRİM IŞIĞINA KATLİAM GÖLGESİ”
Menemen Ziraat Odası Delege Seçimlerini Tamamladı
Menemen Ziraat Odası Delege Seçimlerini Tamamladı
İGC üyeleri yeni yılı 6 yıl sonra  Balbay”la birlikte karşıladı
İGC üyeleri yeni yılı 6 yıl sonra Balbay”la birlikte karşıladı
KUBİLAY
KUBİLAY
23.12.1930
23.12.1930
Devrim Şehidi Kubilay Menemen'de anılıyor
Devrim Şehidi Kubilay Menemen'de anılıyor
İzmir Valisi Toprak Hükümet Konağını inceledi
İzmir Valisi Toprak Hükümet Konağını inceledi
CHP Menemen'den ‘Kubilay' açıklaması
CHP Menemen'den ‘Kubilay' açıklaması
 Kubilay, köhneleşmiş zihniyetle mücadelenin sembolüdür”
Kubilay, köhneleşmiş zihniyetle mücadelenin sembolüdür”
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın